+370 660 00200
I - V 08:00 - 20:00

Privatumo politika

Čia galite sužinoti, kokią informaciją apie Jus renkame, kai lankotės internetinėje parduotuvėje www.topocentras.lt ir/ ar TOPO CENTRO aplikacijoje, ką su šia informacija darome ir kam perduodame. Taip pat čia rasite svarbios informacijos apie Jūsų teises, susijusias su Jūsų duomenų tvarkymu.

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra UAB „Topo grupė“, kodas 134777619, R. Kalantos g. 32, Kaunas, LT‑52494, tel. +370 660 00200, el. paštas info@topocentras.lt. Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis vadovaudamiesi Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (ES) 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu ir kitais Jūsų asmens duomenų tvarkymui taikomais teisės aktais.

Su mūsų duomenų apsaugos pareigūnu galite susisiekti el. paštu: duomenuapsauga@topocentras.lt arba kreiptis raštu į UAB „Topo grupė“, R. Kalantos g. 32, Kaunas, LT-52494.



1. Kokią informaciją apie Jus renkame ir kam ją naudojame?

1.1. Statistiniai duomenys apie naršymą svetainėje

Mes nuolat tobuliname internetinę svetainę ir siekiame, kad naudotis mūsų svetaine www.topocentras.lt būtų kuo paprasčiau ir patogiau. Tam turime žinoti, kokia informacija labiausiai domina mūsų svetainės lankytojus, iš kurių miestų mūsų svetainė lankoma, kiek dažnai lankytojai prisijungia, kokią naršyklę naudoja, kokiu svetainės turiniu domisi, kokiuose įrenginiuose svetainė skaitoma ir panašiai.

Šią informaciją renkame naudodami Google Analytics įrankius, kurie leidžia fiksuoti ir analizuoti, kaip svetainės lankytojai naudojasi mūsų svetaine. Daugiau apie Google Analytics ir informaciją, kurią šie įrankiai leidžia rinkti, galite sužinoti čia >>. Jeigu pageidaujate, kad Google Analytics įrankiai nefiksuotų informacijos apie jūsų naršymą internete, galite panaudoti Google Analytics“ atsisakymo naršyklės papildinį. Taip pat naudojame hotjar įrankį, kuris įrašo lankytojų atliekamus pelės judesius ir paspaudimus svetainėje. Jei norite, kad šis įrankis nefiksuotų šių duomenų, galite išjungti šį įrankį čia >>.

Teisinis pagrindas tvarkyti minėtą informaciją yra Jūsų aiškiai išreikštas sutikimas. Jūs turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą. Sutikimo atšaukimas nedaro poveikio sutikimu pagrįsto duomenų tvarkymo, atlikto iki sutikimo atšaukimo, teisėtumui.

 

1.2. Slapukų informacija

Kad svetainė tinkamai veiktų, į Jūsų įrenginį įrašome mažas duomenų rinkmenas, vadinamas slapukais (angl. cookies). Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri apsilankius svetainėje išsaugoma jūsų įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė gali tam tikrą laiką „atsiminti“ jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., IP adresą, registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kurie:

  • atpažįsta ar svetainėje naršo tas pats lankytojas, kuris jau buvo apsilankęs,

  • nustato, ar Jūs sutikote, kad slapukai būtų įrašomi Jūsų įrenginiuose,

  • pateikia Jūsų peržiūrėtų prekių sąrašą,

  • pasiūlo Jums mūsų svetainės turinį ar prekes pagal tai, kokias prekes peržiūrėjote svetainėje www.kaina24.lt,

  • pagal lankytojo naršymo svetainėje istoriją pritaiko lankytojui internete rodomą reklamą,

  • fiksuoja statistiką apie svetainės lankomumą,

  • prisimena Jūsų, kaip Google paslaugų naudotojo, atliktus pasirinkimus.

Pagal aukščiau nurodytas funkcijas slapukai yra skirstomi į būtinuosius slapukus (šie slapukai yra būtini tinkamam internetinės svetainės ir jos funkcijų veikimui), analitinius slapukus (šie slapukai renka statistinę informaciją apie Jūsų apsilankymus internetinėje svetainėje ir joje atliekamus veiksmus) ir reklaminius slapukus (šių slapukų pagalba internetinės svetainės lankytojams pritaikoma reklama ar kita tikslinė informacija). Visus TOPO CENTRAS naudojamus slapukus rasite čia: Visi slapukai.

Slapukus, skirtus pritaikytai internetinei reklamai, gali įrašyti ir pasiekti šie paslaugų teikėjai:
 • Adform Lithuania, UAB. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia >>;

 • Facebook, Inc. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia >>. Facebook Inc yra įrašyta į ES ir JAV Privatumo skydo sistemos dalyvių sąrašą, kas patvirtina, kad šis tiekėjas tinkamai laikosi ES reikalaujamų duomenų apsaugos standartų;

 • Google, LLC. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia >>. Google LLC yra įrašyta į ES ir JAV Privatumo skydo (Privacy Shield) sistemos dalyvių sąrašą, kas patvirtina, kad šis tiekėjas tinkamai laikosi ES reikalaujamų duomenų apsaugos standartų;

 • Adtarget.me UAB. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia >>;

 • LLC "V Kontakte" yra bendrovė įsikūrusi Rusijos Federacijoje. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia >>. Šis tiekėjas taiko ES Komisijos patvirtintas Standartines sutarčių sąlygas duomenų perdavimui į Rusiją.

Slapukų naudojimo teisinis pagrindas - mūsų teisėti interesai užtikrinti techninį svetainės funkcionalumą (tuo atveju, kai naudojami būtinieji slapukai, pavyzdžiui, pirkinių krepšelio išsaugojimui), o kai slapukai naudojami Jūsų parinktims įsiminti, statistiniais ir pritaikytos reklamos teikimo tikslais – Jūsų aiškiai išreikštas sutikimas. Šie slapukai įrašomi Jūsų įrenginyje tik tada, jei Jūs iššokančiame svetainės pranešime patvirtinate savo sutikimą. Jūs turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą. Sutikimo atšaukimas nedaro poveikio sutikimu pagrįsto duomenų tvarkymo, atlikto iki sutikimo atšaukimo, teisėtumui.

Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir (arba) ištrinti slapukus savo įrenginyje. Išsamesnė informacija, kaip tai padaryti, pateikiama adresu aboutcookies.org arba allaboutcookies.org. Galite ištrinti visus Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi Jūsų įrenginyje. Informuojame, kad tokiu atveju Jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Čia galite atsisakyti atskirų reklamos paslaugų teikėjų slapukų

  • https://www.google.com/settings/ads;

  • https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/;

  • https://www.facebook.com/ads/preferences/edit/#_=_;

  • https://adtarget.me/privacy.html (skyrius „How to Opt-Out of Adtarget.me Services?“).

Mūsų reklamos paslaugų teikėjai ir daugelis reklamos įmonių dalyvauja Europos interaktyvios skaitmeninės reklamos aljanse, kuris suteikia galimybę centralizuotai valdyti daugelio jos narių slapukų leidimus: http://www.youronlinechoices.com/lt/jusu-pasirinkimai

 

1.3. Kontaktiniai duomenys / Tiesioginė rinkodara (reklaminės informacijos siuntimas)

Jūsų kontaktinius duomenis (telefono numerį, elektroninio pašto adresą) tiesioginės rinkodaros tikslu galime naudoti kai:

  • jeigu pirkdami svetainėje prekes neprieštaravote, kad jūsų nurodytu el. pašto adresu ar telefono numeriu siųstume Jums naujienas ir pasiūlymus apie mūsų panašias prekes ir / ar paslaugas,
  • registruodamasis sutikote, kad parinktume specialius pasiūlymus pagal jūsų pirkimų, svetainės naršymo istoriją ir registracijos duomenis, arba juos užsisakėte naujienlaiškių skyriuje, arba davėte sutikimą gauti šiuos pranešimus, kai registravotės akcijoje, žaidime ar nuolaidai gauti.  

Egzistuojant vienai iš šių sąlygų kartais atsiųsime Jums naujienų ar pasiūlymų ir tokiu būdu tvarkysime Jūsų šiam tikslui pateiktus kontaktinius asmens duomenis (pavyzdžiui, telefono numerį, el. pašto adresą). Siunčiant kiekvieną pranešimą, Jums yra suteikiama lengvai įgyvendinama galimybė atsisakyti tokio kontaktinių duomenų naudojimo.

Mes taip pat galime pateikti reklamos pranešimų tiesiogiai jūsų naudojamoje naršyklėje, jeigu su tuo sutiksite. Teisinis pagrindas siųsti tiesioginės rinkodaros pranešimus – mūsų teisėtas interesas (pagal Elektroninių ryšių įstatymo 69 str. išlygą) arba Jūsų aiškiai išreikštas sutikimas. Jūs turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą / paprieštarauti tokiam duomenų tvarkymui. Sutikimo atšaukimas nedaro poveikio sutikimu pagrįsto duomenų tvarkymo, atlikto iki sutikimo atšaukimo, teisėtumui.

 

1.4. Pirkimo duomenys

Jums užsakant ir perkant prekes interneto svetainėje tvarkome Jūsų kontaktinius ir užsakymų duomenis – vardą, pavardę, adresą, telefoną, elektroninio pašto adresą, prekių pavadinimus, kiekius, kainas, atsiskaitymų duomenis, prekių atsiėmimo vietą. Šiuos Jūsų asmens duomenis mes renkame ir tvarkome siekdami apdoroti Jūsų prekių užsakymus, išrašyti finansinius dokumentus (pvz., sąskaitas faktūras), spręsti problemas, susijusias su prekių pateikimu ar pristatymu bei vykdyti kitus sutartinius įsipareigojimus. Teisinis Jūsų asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra pirkimo – pardavimo sutarties tarp Jūsų ir mūsų vykdymas.

 

2. Kam ir kodėl perduodame Jūsų informaciją?

Tvarkydami Jūsų asmens duomenis mes įgyvendiname technines ir organizacines priemones, kurios užtikrina Jūsų asmens duomenų apsaugą nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo ir nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo. Be to, mes reikalaujame, kad tai užtikrintų  visi mūsų partneriai ir paslaugų teikėjai, kurie turi prieigą prie Jūsų asmens duomenų.

Jūsų asmens duomenys gali būti perduodami: 

 •  Internetinės svetainės turinio valdymo sistemos ir svetainės talpinimo paslaugų teikėjams;

 •  Reklamos paslaugų internetinėje svetainėje teikėjams;

 • Svetainės turinio rinkodaros, reklamos kampanijų priežiūros paslaugų teikėjas, kiek tai būtina reklamos ir rinkodaros organizavimo tikslais;

 •  Kitiems tretiesiems asmenims, teikiantiems mums paslaugas sutarties pagrindu, kad galėtume įgyvendinti savo pareigas Jums;

 •  Viešiesiems ir kitiems subjektams (pavyzdžiui, teisėsaugos institucijoms), jei tokia pareiga mums kyla įstatymų ir kitų teisės aktų pagrindu.

Jokiais atvejais Jūsų duomenų neperduodame atlygintinai. Perduodami Jūsų asmens duomenis mes įsipareigojame užtikrinti Jūsų asmens duomenų saugumą ir tokio perdavimo atitiktį teisės aktams. Mes galime perduoti Jūsų asmens duomenis į trečiąją valstybę (ne EEE / ES narę), tačiau tokiu atveju įsitikiname, jog atitinkama valstybė užtikrina tinkamo lygio apsaugą ir perduodami Jūsų asmens duomenis atidžiai ir rūpestingai rūpinamės, kad būtų įgyvendinti visi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento ir kitų teisės aktų reikalavimai. 

 

3. Kiek laiko saugome Jūsų informaciją?

Jūsų asmens duomenis tvarkome ne ilgiau nei to reikalauja asmens duomenų tvarkymo tikslai. Duomenis, kuriuos tvarkome sutarties pagrindu, sunaikiname po 10 metų nuo pirkimo – pardavimo sutarties įvykdymo dienos.

Duomenis, kurių tvarkymui būtinas Jūsų sutikimas, sunaikiname automatiškai po Jūsų sutikimo dėl asmens duomenų tvarkymo atšaukimo. Tuo atveju, jei Jūs neatšaukiate sutikimo, statistinė Google Analytics įrankiais ir kitų slapukų pagalba surinkta informacija paprastai naudojama ne ilgiau nei 3 metus. Kadangi dalį šios informacijos gali ištrinti tik mūsų partneriai, jie nustato ir jos saugojimo terminus. Slapukai paprastai Jūsų įrenginiuose išlieka iki dvejų metų.

 

4. Kaip galite susipažinti su savo duomenimis? Kokias teises turite?

Jei norėtumėte susipažinti, kokius Jūsų asmens duomenis mes tvarkome, galite kreiptis į mus šiuo el. paštu: duomenuapsauga@topocentras.lt. Šiuo el. pašto adresu taip pat galite kreiptis įgyvendinami kitas savo teises, t.y. prašydami tvarkomus asmens duomenis ištaisyti, ištrinti, apriboti duomenų tvarkymą, atšaukti duotus sutikimus dėl asmens duomenų tvarkymo, nesutikti su duomenų tvarkymu, įgyvendinti teisę į duomenų perkeliamumą. Mes, gavę Jūsų prašymą dėl asmens duomenų tvarkymo, ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų nuo Jūsų kreipimosi dienos, pateiksime Jums atsakymą.

Taip pat galite kreiptis į mūsų duomenų apsaugos pareigūną įvairiais kitais su Jūsų asmens duomenų tvarkymu susijusiais klausimais el. paštu duomenuapsauga@topocentras.lt.

 

5. Kur kreiptis dėl teisių, susijusių su asmens duomenų apsauga, pažeidimo?

Jei manote, kad Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų apsauga, buvo pažeistos, galite pateikti skundą Valstybinei asmens duomenų inspekcijai, L. Sapiegos g. 17, Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.


Ši privatumo politika gali būti keičiama bet kuriuo metu. Adresu https://www.topocentras.lt/privatumo-politika visada galite rasti naujausią ir aktualią privatumo politikos versiją.

 

Privatumo politika paskutinį kartą atnaujinta: 2019 m. spalio 7 d.