 |
|
Įsirengiant ar atsinaujinant virtuvę vis daugiau gyventojų renkasi įmontuojamą buitinę techniką, kuri palengvina maisto ruošos darbus ir gali būti derinama prie virtuvės interjero. Įmontuojama buitinė technika skirstoma į kelias grupes: šaldymo (šaldytuvai ir šaldikliai) bei maisto ruošai skirti prietaisai (į šią grupę įeina platus technikos asortimentas: pradedant orkaite ir baigiant garų rinktuvu). Išrankesni pirkėjai gali rinktis kompaktinius įmontuojamus prietaisus, kurie yra mažesni už standartinius, tačiau nenusileidžiantys pastariesiems funkcionalumu.
Įmontuojami prietaisai išsiskiria tuo, kad gali būti montuojami pirkėjui patogiame aukštyje ar vietoje, tačiau būtina atsižvelgti į montavimo taisykles, kurios užtikrina sklandų prietaiso veikimą. Įmontuojamos technikos pasižymi suderintu prietaisų dizainu, išskirtinėmis savybėmis bei funkcijomis, kurios naudojamos profesionalioje virtuvėje, bet pritaikytos pirkėjui.
|
Renkantis orkaitę siūlome atsižvelgti į talpą, papildomas funkcijas ir priedus. Pagrindinės programos orkaitėse gali būti panašios, tačiau verta atkreipti dėmesį į konvekcinę funkciją su žiediniu kaitinimo elementu, suteikiančiu galimybę galima kepti iškart keliais lygiais dėl tolygiai pasiskirstančio karšto oro. Picų mėgėjai kai kuriose orkaitėse gali pasidžiaugti picos režimu.
Vis labiau populiarėja orkaitės, kurios turi papildomas garų programas. Garų programos jau seniai naudojamos profesionaliose virtuvėse, bet dabar jas gali naudoti ir pirkėjai namuose. Naudojant garų programas, atsiveria platesnės maisto gaminimo galimybės, maistą galima pagaminti sveikesnį, skanesnį ir per trumpesnį laiką. Jeigu maistą norite iškepti sultingą su apskrudusia plutele ar patiekalui kepant reikia didesnės drėgmės, o gal greitai pašildyti vakarykštį maistą, kuris būtų lyg šviežiai keptas, tereikia pasinaudoti garų programomis, kurios derinamos su karštu oru. Kai kurios orkaitės komplektacijoje gali turėti termometrą, kurį įsmeigus į patiekalą ir nustačius reikiamą patiekalo vidaus temperatūrą, galima iškepti itin gardų patiekalą, išvengiant perkepimo ar ne visiško iškepimo. Pirkėjams, kurie nori greičiau ir paprasčiau išvalyti orkaitę, rekomenduojame rinktis orkaites su katalitinėmis sienelėmis ar pirolizės – savaiminio išsivalymo – funkcija.
Įmontuojamos kaitlentės gali būti kelių rūšių: dujinės ir elektrinės.
Dujinės kaitlentės gali išsiskirti ne tik savo dizainu: stiklo ar nerūdijančio plieno paviršiais, bet puodų laikikliais bei degikliais. Dujinės kaitlentės gali turėti trigubos liepsnos degiklius, kurie keliskart galingesni už įprastinius, taip pat vertikalios liepsnos degiklius, 20 % efektyvesnius už įprastinius. Rinkdamiesi elektrinę kaitlentę, vis daugiau pirkėjų pasirenka indukcines kaitlentes, kurios šildo elektromagnetiniu principu. Ši technologija veikia efektyviai, greitai ir saugiau, kadangi šildo ne kaitlentės paviršių, o patį puodą. Rezultatas – paviršius šalia puodo yra vėsus, todėl gaminti yra ne tik saugu, bet ir praktiška, nes išbėgęs maistas neprisvyla, todėl lengvai nuvalomas nuo kaitlentės paviršiaus. Renkantis indukcinę kaitlentę, reikia atsižvelgti į tai, kad ji veikia tik su metaliniais puodais, t. y. tais puodais, prie kurių dugno pritraukiamas magnetas.
Įmontuojami gartraukiai gali būti montuojami į spintelę arba matomi ir priderinti prie virtuvės dizaino, vertikalūs arba horizontalūs. Nuo 2015 metų Lietuvoje visi gartraukiai turi turėti lipduką su nurodytais standartiniais žymėjimais, kuriuose nurodomi pagrindiniai gartraukio parametrai. Parametrai vertinami nuo žemiausio – „G“ iki aukščiausio – „A“, todėl pirkėjui dar lengviau pasirinkti gartraukį pagal poreikius: energijos sąnaudų efektyvumą, trauką, garsą ar filtravimo efektyvumą.
Kitas prietaisas, kuris ne tik taupo pinigus, vandenį, bet ir laiką, yra indaplovė. Renkantis indaplovę rekomenduojame atsižvelgti į talpą, programas ir papildomas funkcijas. Kai kuriose indaplovėse yra patogus ir praktiškas trečiasis stalčius. Šis stalčius dėl išskirtinės formos leidžia patogiai sudėti / išimti virtuvės įrankius, dėl išskirtinio gylio jame galima plauti net mažesnius puodukus. Tokie nestandartiniai trečiojo stalčiaus sprendimai kaip lengvas stalčiaus išėmimas padeda patogiai nunešti įrankius į norimą vietą, o norint išplauti orkaitės skardą tereikia ją įdėti vietoj trečiojo stalčiaus ir mėgautis puikiais plovimo rezultatais be vargo. Puikią plovimo kokybę užtikrina besisukantys purkštukai.
Kad produktai išliktų švieži ir skanūs, maistą būtina laikyti tinkamoje temperatūroje šaldytuve. Šiuo metu populiariausi įmontuojami šaldytuvai yra 178 cm aukščio su kamera apačioje. Siekiant produktus ilgesnį laiką išlaikyti šviežesnius, rekomenduojame rinktis šaldytuvą su TWINTECH technologija. Dėl šios technologijos šaldiklyje nesusidaro šerkšnas, o šaldytuve palaikoma optimali drėgmė, todėl maistas nedžiovinamas kaip įprastiniuose bešerkšniuose šaldytuvuose. Šaldytuvai su viduje esančiu ventiliatoriumi padeda greičiau pasiekti norimą temperatūrą ar greičiau atšaldo norimus produktus, kartu išlaikydami juos šviežesnius ilgesnį laiką. Papildomas FRESH ZONE stalčius užtikrina šaldytuve žemesnę temperatūrą, todėl šviežia žuvis ar mėsa ilgesnį laiką išliks šviežia, o talpus daržovių stalčius su drėgmės reguliatoriumi užtikrins tinkamą temperatūrą ir drėgmę įvairių daržovių saugojimui.
Prekes galite įsigyti telefonu 8 660 00200 ir internetinėje parduotuvėje topocentras.lt